Booking.com

Kako Kurir ekskluzivno saznaje Darko Elez je izručen . Do su ga prevezli pripadnici MUP. On je helikopterom MUP prevezen uz medicinsku pratnju

Takođe, Elez pristao je na poligrafsko ispitivanje, a naknadno se čekaju rezultati. Njegovo sletanje na sarajevski aerodrom odloženo je za 18.00 sati,a trebalo je da sleti malo posle 15.30. Elezu je inače pozlilo na aerodromu, te mu je odmah pružena medicinska pomoć.

Podsetimo, Srbija je danas treba da izruči Darka Eleza , potvrdila je glavni tužilac Gordana Tadić na sednici Visokog sudskog i tužilačkog saveta . Na sarajevskom aerodromu danas je bilo opsadno stanje i preko stotinu policajaca bilo je prisutno.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu je polovinom februara pravosnažno odlučio da su ispunjeni uslovi za izručenje Eleza , koja ga traži zbog niza krivičnih dela organizovanog kriminala. Srpsko pravosuđe odobrilo je danas izručenje Darka Eleza Bosni i Hercegovini koji je uhapšen krajem decembra prošle godine u beogradskom naselju Batajnica. Elez se nalazi u ekstradicionom pritvoru od hapšenja u decembru u Beogradu, gdje živi i radi duži niz , nakon što je u Srbiji izdržao kaznu od devet zatvora, na koju je bio osuđen kao organizator kriminalne grupe koja je 2009. na teritoriji i trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična dela.

Inače, Elez se sumnjiči za likvidacije Siniše Miličevića Tigra i Miloša Ostojića, koji su ubijeni u Lukavici.

Vezane objave