Glumac iz Trebinja Darko Kurtović nam je otkrio detalje sa snimanja Kusturičinog filma „Na mliječnom putu“, i serije “Lud, zbunjen, normalan”, u kojima glumi… Razgovarali smo i o pozorištu, predstavama, te zašto je amaterizam zabavniji od profesionalizma.Sa glumcima se obično razgovara u pozorištu ili na setu nekog filma, a ekipa RTRS-a je ovaj put izabrala malo neobičniji ambijent za razgovor sa glumcem Darkom Kurtovićem.

Kurtović, koji glumi jednu epizodnu ulogu u filmu “Na mliječnom putu“, kaže da je to sjajno iskustvo.

“Igram popa u jednoj živopisnoj sceni kako samo profesor (Emir Kusturica op.a.) umije osmisliti, bilo je super. Nisam još uspio pogledati snimljen materijal, a nadam se toj najavljenoj hercegovačkoj premijeri”, govori Kurtović.Darko pomalo u šali, a malo i zbilji kaže da je lijepo biti na malim ekranima, ali da šarena tv kutija u poređenju sa njegovom prvom ljubavlju- pozorištem, gubi bitku.

Skoro tri decenije je član gradskog pozorišta iz Trebinja. Tamo je naučio osnovne postavke glumačkog zanata i shvatio zašto se amaterizam u bilo kom pozivu, posebno ovom, uvuče pod kožu, voli i ne napušta cijelog života.

Prilike i ratna dešavanja onemogućili su ga da svoj talenat usavrši na Akademiji i da amaterizam izraste u profesionalizam.

Za Darka je osim glume, dobrih filmova, predstava, jednako važna dobra muzika. Najbolje numere bira za slušaoce lokalnog radija posljednjih 18 godina, a oduvijek je veliki fan Hladnog piva.

Na njihovim koncertima često na bini sa članovima benda zapjeva najpoznatije hitove.

I planira da nastavi svojim, laganim tempom, na svim poljima.