Aad581121a352fe947e072d87de1eadf

Darko Poljčić je učenik devetog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Višegradu. Sa 14 godina sam sebi zarađuje za džeparac i izlaske u grad. I to sve zahvaljujući urođenom talentu za slikanje. Ovo je njegova priča.

„ Moj hobi je crtanje, tim najviše volim da se bavim. Od malih nogu sam počeo nešto da šaram olovkom. Ozbiljnije to radim od prošle godine. Najviše volim da crtam portrete ljudi koji mene inspirišu . Na slikama su obično i neke poruke . Sve to radim bojicama i olovkom, „ počinje svoju priču ovaj oštroumni dječak.„Inspiracija ?“

„Zanimljivo je da mi inspiracija dolazi baš tada kad imam puno obaveza a najčešće stvaram uveče, „nastavlja mladi likovni umjetnik.

Darko Poljčić – Višegrad (BN TV 2019) HD

Darko Poljčić – (BN TV 2019) HD

Publiée par Visegrad24.info sur Mardi 10 décembre 2019

„ Uzor ?“

„Nemam neki uzor, ne želim da se ugledam na nekoga pa da izgubim svoju originalnost, „ kratko odgovara Poljčić.

„Vrijeme izrade portreta?“

„ Portret NJegoša sam radio više od tri sata ali zato za ostale mi tri puta više vremena, „ naglašava ovaj učenik završnog razreda osnovne škole.

„Kako naslikati lik ?“

„Analiziram dugo lice onoga koga trba da naslikam. Oči su mi najbitniji detalj na portretu, „ veli Darko.

„A narudžbe, zarada, kupci ?“

„Ozbiljnije sam portretisao i od tog sebi zaradio prvi džeparac a kasnije mi se to omililo. Kupci su mame i tate svojih malešnih sinova i kćeri. Pošalju mi telefonom fotografije sa kojih skidam olovkom likove na papir. Zadovoljni oni, zadovoljan ja, „ završava priču Poljčić.

Dječak iz višegradskog naselja Lipa planira da dogodine upiše Umjetničku školu u Užicu. I da tako ovjeri svoj talenat.

BN TV -Radoje Tasić

Related posts