Booking.com

Načelnik Kabineta direktora Granične policije Bosne i Hercegovine Radiša Samardžija i analitičarka Sanja Pržulj učestvuju na sastanku Radne grupe za integraciju Šengena koji se od 12. do 14. decembra 2016. godine održava u Postojni, Republika Slovenija.
Radne grupe za integraciju Šengena u okviru DCAF-ovog Programa bezbjednosti granica predstavile su samostalne evaluacije Šengena u elektronskom okruženju s akcentom na sprovođenju i usklađivanju novousvojenih zakona u nacionalnom zakonodavstvu. Uz navedeno, prezentovane su prakse, iskustva i procedure iz oblasti povratka onih koji nisu državljani zemalja EU, a borave u njima nezakonito. Tokom sastanka razgovaraće se i o aktivnostima i saradnji sa Agencijom za evropsku graničnu i obalsku stražu (FRONTEX) čiji je mandat proširen na operativnu saradnju s trećim zemljama.
Uz Radišu Samardžiju i Sanju Pržulj iz BiH, sastanku su prisustvovali predstavnici Albanije, Makedonije, Moldavije, Crne Gore i te eksperti iz Hrvatske i Slovenije.
Sastanak Radne grupe za integraciju Šengena organizovan je pod pokroviteljstvom DCAF-ovog Programa bezbjednosti granica.

Vezane objave