Nakon što je Kantonalni sud u Sarajevu osumnjičenom Aliji Delimustafiću i još troje uhapšenih u akciji “Pravda” produžio pritvor za dva mjeseca, Sudska policija njega i Jusufa Škrijelja danas nije pronašla na adresi.

Portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić za Klix.ba je kazala da je ovo danas obaviješteno da Sudska policija nije pronašla na adresi osumnjičene Aliju Delimustafića i Jusufa Škrijelja.

“Desilo se ono na što smo ukazivali onoga momenta kada ih je Sud KS odlučio pustiti na slobodu. To znači da su nedostupni organima gonjenja. KS će odmah predložiti sudu raspisivanje interne i međunarodne potjernice”, kazala je Bavčić.

Sudska policija je pronašla i dovela u pritvor Lejlu Cerić i Suadu Hadžić kojima je Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu takođe produžilo pritvor za dva mjeseca.

KS se prvobitno žalilo Vrhovnom sudu FBiH na odluku Kantonalnog suda o njihovom puštanju na slobodu, žalba je uvažena te je Kantonalni sud ponovo odlučivao o njihovom pritvoru.

Delimustafića i druge uhapšene se sumnjiči za krivična djela organizovanog kriminala, a u vezi sa zloupotrebom položaja, povredom zakona sudije, pranjem i prevarom.

Vezane objave