Booking.com

Deseti Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf održaće se od 16. do 21. januara na Mećavniku, na Mokroj Gori. Jubilarno izdanje festivala čiji je osnivač i umetnički direktor kao i prethodnih biće posvećeno mladim filmskim stvaraocima i svetski proslavljenim autorima.

Od osnivanja 2007. do sada, kroz Kustendorf su prošli brojni mladi umetnici koji već godinama ostavljaju značajan autorski trag na filmskoj sceni što najbolje svedoči da se cilj ovog festivala, razvoj autorskog filma i podrška mladim talentovanim rediteljima, iz godine u godinu sve više ostvaruje.Već je poznato da je dobitnik Zlatnog jajeta iz 2009, Koki Hasei, na prošli Kustendorf došao kao proslavljen autor nagrađen priznanjem filmskog festivala u Veneciji a stazama uspeha nastavili su i brojni drugi. Mihal Brezis i Oded Binun, pobednici Kustendorfa 2010. godine, svojim dugometražnim filmom „Aja“ ušli su u nominacije za prestižnu nagradu Oskar; Jan Carlevski iz 2013. našao se među nominacijama na više festivala uključujući i nominaciju za Evropsku filmsku nagradu; Edoardo De Angelis je za svoj drugi film („Indivisibili“) osvojio čak tri priznanja na ovogodišnjem Venecijanskom filmskom festivalu; Nikola Ležaić za „Tilva Roš“ dobio je više od 5 nagrada međunarodnih festivala i brojna priznanja; Elica Petkova ove godine osvojila je nagradu na Berlinskom filmskom festivalu za film „Žaleika“…Kustendorf je jedan od retkih festivala na svetu na kome je na svakom koraku vidljiva razmena energije mladih i iskusnih umetnika. Eminentni gosti među kojima su Paolo Sorentino, Nikita Mihalkov, Džoni Dep, Žak Odijar, Džim Džarmuš, Odri Tatu, Gael Garsija Bernal, Monika Beluči, Aleksej Balabanov, Andrej Končalovski, Mateo Garone, Berenis Bežo i mnogi drugi, do sada su bili gosti Kustendorfa.

Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf 2017 će ugostiti proslavljene autore, glumce i muzičare te brojne mlade filmske autore i studente filmskih škola iz celog sveta, kao i druge eminentne goste iz sveta filma.

Iskra.co

Vezane objave