800x450

U akciji „Maglić“ inspektori Uprave kriminalističke policije MUP-a RS uhapsili su ukupno 12 osoba, među kojima i pomoćnika direktora KPZ-a Foča Sretena Matovića.

U policiji da se svima na teret stavlja da su počinili krivična djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja te nesavjestan rad u službi.

– Osumnjičeni su bili umiješani u razne kriminalne aktivnosti, među kojima je i omogućavanje pogodnosti pojedinim osuđenicima. Čak sumnja da su pojedinci bili umiješani i u trgovinu drogom – kaže izvor blizak istrazi.
Fb Img 1581521521581
Akcija „Maglić“ je počela u jutarnjim satima i tokom izvršeni su pretresi na 28 lokacija širom RS, dok su Specijalna antiteroristička i Žandarmerija pretresli zatvore i Trebinju, i to redom od službenih prostorija do ćelija.

Portparol MUP-a RS Mirna Miljanović kaže da je akcija usmjerena na hapšenje osoba za koje se sumnja da su počinile krivična djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja te nesavjestan rad u službi.
89971946
– Pretresi su izvršeni na više lokacija u Banjoj Luci, Prijedoru, Bosanskoj Gradišci, Doboju, Foči, Istočnom Sarajevu i Trebinju. Tom prilikom pronađena je veća količina novca, oružja, municije i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu s navedenim krivičnim djelima – rekla je Miljanović.

Akcija se provodi prema nalogu Okružnog tužilaštva u Trebinju, gdje je oko 15 sati policija počela da dovodi osumnjičene na saslušanja.

Vezane objave