2434143 Komsija Zatekao Strasan Prizor Foto S.u. Ls
Booking.com

ZRENJANIN – Svetislav Radonić ( 62 ) i njegov mlađi brat Branislav ( 60 ) iz Orlovata kod Zrenjanina, stradali su u vatrenoj stihiji koja je, u noći između petka i subote zahvatila njihovu trošnu kuću.

Kako je došlo do požara u kući u kojoj su braća živela sama još nije razjašnjeno, ali se ne isključuje mogućnost neispravnog dimnjaka.

– Obojica su bili teško pokretni i u invalidskoj penziji – skrhan bolom govorio je ispred uništene kuće njihov najmlađi brat Milenko.Dvorište puno nagorelih greda, razrušenih cigala, crepa, pa i posuđa, nemo je svedočilo o tragediji koja je ugasila dva ljudska života. Jasno je mogao da se vidi i deo urušenog krova.

– Nešto posle dva sata ujutru koleginica sa na železničkoj stanici u Orlovatu, obavestila me je telefonom šta se desilo. Pohitao sam do kuće u kojoj su živeli Svetislav i Branislav. Ima tome već dve godine kako sam im , govorio da dimnjak verovatno nije ispravan – priča uplakanš Milenko.Kaže da su njegova braća najčešće boravila u starom delu kuće, jer im je tamo bio frižider. Grejali se se na “smederevac”…

U dvorištu se našao i jedan od komšija nastradale braće, Nebojša Golubović koji je za Kurir :

– Velika tragedija za Milenka i celo naše selo. Mlađi brat svakodnevno ih je obilazio, budući da su bili teško pokretni. Donosio im je namirnice i ostale potrepštine – ispričao je vidno uznemiren komšija.On je i zatekao beživotna tela u dvorištu pred kućom. Pretpostavlja se da je plamen iz sna Svetislava i Branislava. Teško pokretna braća pokušala su da se spasu iz izađu iz upaljene kuće.

U tom trenutku krov i plafon počeli su da se obrušavaju. Nesrećni ljudi nisu uspeli da uteknu. Nakon intervencije vatrogasaca i obavljenog uviđaja, posmrtni ostaci prebačeni su na obdukciju.

Kurir.rs/S.U.

Vezane objave