VIŠEGRAD – Starješinstvo Bratstva Tasić, uz blagoslov duhovnika arhimandrita Jovana Gardovića, odlučilo je juče na Vaskrs, da se Deveti sabor Tasića i ostalih familija koje su živjele ili žive u selu Bijela održi u utorak 29. avgusta 2017.godine.

Istog je i krsna slava crkve brvnare u selu Bijela Nerukotvoreni lik Isusa Hrista.

Domaćini ovogodišnje krsne slave biće Milosav i Rada Tasić koji odavno žive u Aranđelovcu.

Članovi starješinstva, koji su prisustvovali takmičenju u tucanju ofarbanih vaskršnjih jaja kod hrama, donijeli su i odluku da se nastave prošle godine započeti radovi na izgradnji Tasijinog konaka i pozvalo sve priložnike da pomognu da se ovaj objekat što prije završi.

Na Saboru, koji se održava pod drvenom nastrešicom u kod crkve, zaslužnom pojedincu ili organizaciji za završetak hrama i objekata u porti biće dodjeljena Povelja „Brvno“, koju je ustanovilo Bratstvo Tasića.

Dosadašnji dobitnici ove povelje izrađene od komada brvna, koje je ugrađeno u crkvu, su ljekar Aco Moljević i direktor firme „Romanijaputevi“ Mirko Pandurević.

Planirano je da se na Saboru održi i niz drugih kulturnih, svetovnih i sportskih sadržaja.

Starješina Bratstva , Radoje Tasić pozvao je bratstvenike, koji žive u Republici Srpskoj, i drugim evropskim državama da planiraju vrijeme kako bi prisustvovali ovom druženju familije.

V.V.

http://visegradskevijesti.com

Vezane objave