1 1 1024x768
Booking.com

Na području opštine u toku je sprovođenje mjera dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije svih javnih površina i objekata, na osnovu odluke Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Zdravstveni inspektor opštine Slađana Miovčić rekla je da je juče izvršena dezinfekcija u obdaništu „Neven“, Domu zdravlja, Domu za lica sa invaliditetom, Stanici policije, školama, pošti, preduzeću „“, opštini, Sportskoj dvorani, Centru za socijalni rad, Domu kulture, vatrogasnoj stanici, Udruženju penzionera, hotelima „“ i „Vilina Vlas“, te svim crkvenim objektima.

„I u narednim danima, tačnije sve do srijede, 18. marta, biće nastavljena dezinfekcija svih drugih javnih objekata koji vrše neku uslužnu djelatnost – ugostiteljskih, trgovinskih, zanatskih. U dezinfekciju su uključene i zajednice etažnih vlasnika“, navela je Miovčićeva.Ona je upozorila da će biti kažnjeni svi koji se ne budu pridržavali ove odluke.

„Kazne za fizička lica su od 500 do 1.000 KM, a za pravna od 2.000 do 10.000 KM“, rekla je Miovčićeva.

Dezinfekciju na području opštine vrši preduzeće „Sanitarac“ iz Vlasenice sa kojim opština već dugi niz ima saradnju, a koje je ovlašteno od Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske.

opstinavisegrad.com

Vezane objave