Završeno je saslušanje Dijane Hrkalović u Tužilaštvu za organizovani kriminal i predložen je na 30 dana, ali zvanična odluka se još čeka.

Nakon zajedničkog rada MUP – sektora unutrašnje kontrole i TOK, danas je podneta krivična prijava protiv Dijane Hrkalović, bivše države sekretarke u MUP za trgovinu uticajem i Dejana Milenkovića nekadašnjeg načelnk Službe za specijalne istražne metode (SSIM) zbog zloupotrebe službenog polozaja. Milenković je dao odbranu u MUP, a Hrkalović u TOK nakon čega je podnet predlog za određivanje pritvora protiv nje.

Predlog tužioca je da zbog tačke 2 uticaja na policajce Hrkalovićeva ostane u pritvoru, a advokati su izneli kontraartgumente i čekaju u toku noći odluku sudije.

Ukoliko se dokaže da je Hrkalovićeva zaista trgovala uticajem, za ovo krivično delo zaprećena je zatvorska kazna do osam godina.

Policija je ranije večeras, nakon pretresa stana u kojem je zatekla nezapamćen luksuz, napustila zgradu u kojoj živi bivša državna sekretarka. Jake policijske snage, sa automobilima pod rotacijom, odvele su uhapšenu Hrkalovićevu.

Kurir.rs/J.S.

Vezane objave