ČAČAK – Na Tviter nalogu Zorana Lekića, direktora Doma učenika srednjih škola u Čačku, osvanule su golišave fotografije mladih devojaka, tvrdi bivši fudbaler i predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost Mirko Poledica, a prenosi “Kurir“.Poledica je nakon što je saznao da je slike objavio Lekić, koji radi s decom, svoje gnušanje i bes podelio na Tviteru. Na jednoj od slika koju je, kako tvrdi, Lekić objavio nalazi se devojka gole zadnjice koja čita knjigu na krevetu, a uz to je napisao: „Pričica za laku noć, volim kada ona čita“.

Njih dvojica ušli su u raspravu, a Poledica je ocenio da su Lekićevi postovi uznemiravajući, kao i da on ne bi smeo više da radi s decom. Lekić je prvo na Tviteru odgovorio da je slika figurativna i da on voli kad mu žena čita za laku noć, ali je nakon toga rekao da mu je nalog hakovan i da je u pitanju montaža. Bio sam zaprepašćen, nisam mogao da verujem da čovek koji radi u prosveti kači takve fotografije. On to nije ni demantovao, napisao je u jednom od komentara da je to figurativno. Posle je napisao da je foto-montaža, pa sam se smejao – kaže Poledica za Kurir i dodaje:– Slike su zaista kompromitujuće, a ja vam pričam iz ugla roditelja, nisam mogao da prećutim. Postoje i stručnjaci koji mogu da utvrde da li je nešto montaža ili ne. Prvo sam pomislio da je seksualni manijak, ne mogu da verujem da čovek koji je direktor Doma učenika kači takve slike s provokativnim komentarima, takav čovek ne treba da radi nigde, a ne s decom!

Zoran Lekić tvrdi za Kurir da nikad nije objavljivao takve fotografije:– Situacija nije nimalo prijatna, za mene pogotovo. Pokušao sam čak da odgovorim na te provokacije, a to što sam rekao da je slika figurativna bilo je ironično. Mislim da je nalog hakovan, iz prostog razloga što su rekli da je slika stavljena, pa obrisana. Imam četvoro dece, a on meni popuje, imam tri ćerke, baš neprijatno. Iskren sam… Neko očigledno pokušava da me blati i diskredituje. Ne znam ko bi mogao da stoji iza toga – kaže on.

Izvor: Kurir