Redovno ide u teretanu, diže tegove, vježba i trči bez problema. Sve to Trebinjac Boško Koprivica može i u 91-oj. Na kondiciji i vitalnosti mogu mu pozavidjeti i mnogo mladji, a recept je, kaže, u njegovoj životnoj filozofiji koja se svodi na umjerenost i skoro spartansku disciplinu.

“Imao sam sreću, a ne pamet da sam nastao od dobrog materijala, da su me roditelji stvorili genetski zdravog. A onda mogu svojoj sreći i pameti pripisati da sam to sačuvao. Uvijek sam kako je Čerčil kad sam stao sjeo sam, kad sam mogao sjesti legao sam, a kad sam legao zaspao sam”, ispričao je Boško Koprivica.

“Prvi dan kada je došao sa gospođom da se raspita ja sam mislio da je šala, da je skrivena kamera. Ovo je zanimljiva situacija ne samo u Trebinju, nego u cijelom svijetu”, kaže Dejan Ćorović,vlasnik teretane Life fitnes.

U privatnoj firmi Boško je radio do unazad četiri mjeseca. Tada je iz Beograda stigao u Trebinje, gdje želi da provede penzionerske dane. Sigurno je da neće živjeti kao tipičan penzioner, a već je pokrenuo i neke projekte.

“Kada smo kretali iz Beograda kaže mi žena: Hvala Bogu sada ćes biti više vremena sa mnom kući”. Ako budem više vremena sa tobom kući, računaj šest mjeseci više neću izdržati. Onda sam pod stalnom ljekarskom terapijom. Ja otkad poslujem od devete godine bazirao sam se samo rad, rad i rad”, priča Koprivica.

Boško je, i dalje, i aktivan vozač. Bez problema sjedne za volan i odveze se do Beograda, a ako treba, i na neku dalju destinaciju. Kaže sve što je u životu zamislio i ostvario je.

Vezane objave