Dvadesetšestogodišnja državljanka J. T. preminula je nakon tronedeljnog liječenja u bolnici u Bahreinu od posljedica gripa H1N1.
Ambasada Republike u Kuvajtu, koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Bahrein, bila je u stalnom kontaktu sa porodicom djevojke, tokom liječenja u bolnici u Bahreinu i obavještavala je o zdravstvenom stanju, budući da je svakodnevno komunicirala i sa osobljem bolnice.

„Iako još nismo zvanično obavešteni od Bahreina o smrti naše državljanke, već samo od bolnice u kojoj je ona lečena, preduzeli smo sve pripreme za dolazak i boravak njene porodice u Bahreinu, obezbeđene su vize za članove porodice za Bahrein, kao i oko organizacije transporta posmrtnih ostataka u Srbiju“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova .

Ministarstvo pruža pomoć njenoj porodici u rješavanju administrativnih procedura i transporta tijela u Srbiju.

„Ministarstvo će nastaviti da preduzima sve potrebne mere u cilju što bržeg okončanja administrativnih procedura pred bahreinskim organima, kako bi se izdala sprovodnica i omogućio transport posmrtnih ostataka naše državljanke u Republiku Srbiju“, navodi se u saopštenju, prenosi portal „Novosti.rs“.

Vezane objave