Booking.com

Shodno epidemiološkoj situaciji, Republički štab za vanredne situacije produžio je dosadašnje mjere za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom u Srpskoj do 18. marta ove godine. To je saopšteno nakon današnje sjednice Štaba, na na kojoj je razmatrana epidemiološka situaciju u Republici Srpkoj, te konstatovano da je ona pogoršana u Banjaluci, Bijeljini, Trebinju i Istočnom Sarajevu.

– Republički štab za vanredne situacije danas je izdao naredbu gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije u gradovima i opštinama gdje je pogoršana epidemiološka situacija, da hitno preuzmu sve mjere iz svoje nadležnosti po pitanju suzbijanja širenja virusa i da o tome, u narednih 48 časova, obavijeste ovaj štab. Štab će u narednih dana organizovati sastanke sa svim komandantima gradskih i opštinskih štabova za vanredne situacije na kojima će oni izvjestiti o preuzetim mjerama i aktivnostima na suzbijanju pandemije virusa na teritoriji opština i gradova – navodi se u saopštenju.Republički štab za vanredne situacije danas je izdao i naredbu Stručnom operativnom timu (SOT) da intenzivira svoj rad shodno pogoršanju epidemiološke situacije u Republici Srpskoj. Ovo se odnosi na stalno zasjedanje, prikupljanje izvještaja od gradskih i opštinskih štabova, analiziranje i pripremanje informacija, te redovno izvještavanje Republičkog štaba za vanredne situacije.

U prethodnih 24 časa, u Republici Srpskoj na virus SARS-CoV-2 je testirano 1.188 uzoraka, a infekcija je potvrđena kod 407 ili 34 odsto od testiranih).

Najveći broj čija je infekcija SARS-Cov-2 potvrđena PCR testiranjem je u grupi od 30-49 života.

U Republici Srpskoj, zaključno sa današnjiom danom, potvrđeni slučajevi infekcije SARS-CoV-2, registrovani su u 62 lokalne zajednice.

Ukupan broj smještenih u bolnice na današnji dan je 731, od toga u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 302, a u ostalim bolnicama 429.

Na respiratoru je 65 , 37 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, te 28 u ostalim bolnicama.

Vezane objave