Booking.com

Najpopularniji bh. kantautor, Dino Merlin, po prvi put u svojoj karijeri održat će koncert na otvorenom za doček Nove godine u Sarajevu koji tradicionalno organizira Gradska uprava Grada Sarajeva.Kako je za Klix.ba potvrđeno od izvora u gradskoj upravi, Dino Merlin i Grad postigli su konačni dogovor, a Merlinov tim preuzima na sebe detalje organizacije.

Turneja Nacional koja ove godine ulazi u finalnu fazu svog puta oko svijeta spremna je da ponovo gostuje u gradu koji joj je pružio najsjajniji trenutak u ove protekle tri godine – Sarajevo. Kruna ove turneje koja je do sada ugostila preko 500.000 ljudi zasigurno je bila noć 25. jula 2015. godine kada je najvećem bh. stadionu u glavnom gradu rekordnih 70.000 posjetilaca napunilo Koševo, a jedinstveni Dino uspio je prirediti show o kojemu se još i danas priča. Koševo, četvrto u kantautorovoj karijeri, uspjeh je koji nikada nije zabilježen prije.

Više od godinu dana nakon te noći, Dino, njegova ekipa i publika imaju priliku ponovo ispisati historiju. Naime, sarajevski Čarobnjak će po prvi put u karijeri koja traje više od 30 godina priliku da nastupa u svom rodnom gradu, na svom terenu, za najsjajniju noć u godini!

Cilj gradske uprave je da doček Nove godine u Sarajevu bude podignut na jedan viši nivo, a organiziranjem koncerta Dine Merlina sigurno je da će biti destinacija broj jedan u regionu.

Lokacija na kojoj će biti koncert još uvijek nije određena i tu će konačnu riječ Merlin i njegov tim.

Vezane objave