Booking.com

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da su najnoviji napadi opozicije pokušaj gubitnika da opravdaju svoj gubitak, te da na taj pokušavaju da okrive nekog drugog.Dodik je, reagujući na današnji istup tzv. SZP i njihove najave da prekidaju sve odnose sa predsjednikom Srpske, rekao da je jedna bezazlena priča koju su oni pokušali da izdignu na taj nivo opštosti, a da su upravo u opštinama gdje opozicija ima vlast dogovoreni neki od najvećih investicija.

“Autoput u Bijeljini, izgradnja bolnice u Doboju i Termoelektrana 2 gdje je opozicija pobijedila govori o tome. Јa sam prije imao partijski sastanak i za partijske potrebe govorio veoma jasno da mi nećemo učestvovati i pomagati gdje opozicija ima većinu, da SNSD neće dati svoje glasove da oni prave svoju vlast. Mi smo rekli da ostajemo opozicija i u tim opštinama, nećemo pomagati da se konstituišu opštine“, izjavio je Dodik za RTRS.
Pobjeda Trampa najavljuje preokret u politici na Balkanu

Pobjeda Donalda Trampa na američkim izborima najavljuje preokret u politici na Balkanu – ovo je u untervjuu za RTRS izjavio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Predsjednik Dodik rekao je i da će pobjeda Trampa rehabilitovati i ojačati određene političke snage u Evropi.

Јasno je da će se Trampovo vođenje politike osjetiti i na Balkanu. To bi trebalo da bude jasno svima, kaže Dodik.

Komentarišući izjavu ministra spoljnih poslova Igora Crnadka da američka politika i nakon izbora Trampa ostaje ista – Dodik pita ko je Igor Crnadak da određuje kakva će biti politika SAD.

– To je rekao odmah nakon pobjede Trampa. Mnogi ozbiljni svjetski analitičari kažu da neće biti isto. Јedna od važnih stvari je to da se u Sarajevu imali euforiju za podršku Klintonovoj, organizovali su javnu manifestaciju; i kad su vidjeli da su izgubili bili su veoma frustrirani – rekao je Dodik.Najavljena normalizacija odnosa između Amerike i Rusije mogla bi značajno da utiče na region. U svemu tome pozicija Bakira Izetbegovića je veoma loša. Bošnjaci su izgubili snažnu podršku koju su imali od dosadašnje administracije SAD, tvrdi Dodik.

– Takođe, Erdoganova pozicija više nije suverena kao što je nekad bila. Zna se da su SDA i Bakir Izetbegović veoma vezani za Erdogana i zna se da je on njega smatrao ocem nacije… i sam mu je rekao, kad aje umro Alija Izetbegović, da mu je on ostavio u amanet BiH. Tada smo i saznali da smo predmet interesa Turske – rekao je predsjednik Srpske.

Dodik pita kako je moguće da se Ministarstvo bezbjednosti i SIPA ne bave onim što je Fahrudin Radončić u Prištini izjavio o državnoj bošnjačkoj mafiji koju je predvodila SDA, dok stalno provode hajku na Republiku Srpsku. Za prijatelja Srpske smatra Norberta Hofera koga, uz srpske glasove, vidi kao budućeg predsjednika Austrije.

Vezane objave