Nisam se složio sa dolaskom predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića u posjetu BiH, rekao je u ponedjeljak srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.
Danas je u 14 sati održana sjednica državnog Predsjedništva kojoj su prisustvovali predsjedavajući Željko Komšić, te članovi Milorad Dodik i Šefik Džaferović. Nakon sjednice Dodik se obratio novinarima.

Srpski ćlan Predsjedništva BiH kazao je da se nisu doticali „problematičnih“ tema, ali je dodao da nije dao saglasnost za dolazak crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića u službenu posjetu BiH, kako je kazao, imajući u vidu trenutnu situaciju u Crnoj Gori.

Dodik je reagovao na najavu predsjednika SDS-a Mirka Šarovića koji je najavio zakazivanje hitne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske. Šarović je kazao kako je Dodik priznao da je BiH u MAP-u što je „izdaja Republike Srpske“.

Srpski član Predsjedništva je odgovorio da nema ništa protiv sazivanja sjednice.

„Mi se ne možemo povući iz MAP-a, ali nema ono što je potrebno za aktiviranje članstva u NATO, a to je Godišnji nacionalni program (ANP). I Plan reformi nije to. Šta da objašnjavam Mirku Šaroviću? Nemam ništa protiv da se zakaže sjednica NS RS. Ovo je samo još jedan pokušaj Šarovića da dobije novi mandat u Sarajevu kako bi nastavio izdaju Republike Srpske“, zaključio je Dodik.

Vezane objave