Povodom sastanka koji planira sa svim političkim strankama u RS, a u vezi najavljene apelacije SDA o imenu RS, predsedavajući Predsedništva Milorad Dodik je da će obaviti konsultacije sa svim političkim predstavnicima Srba i da veruje da će svi doć jer je to, kako kaže, stvar koja nas sve okuplja

RS je pođednako interes i vlasti i opozicije, je on za N1.

– SDA je pokrenuo inicijativu, ali nisam glup. Hoćete da kažete da ih pustim na miru pa jadikujem? Nemamo poverenje u Ustavni sud koji će uvek doneti odluku protiv RS. Ako SDA to želi da uradi, ja ću se zalagati za rigorozne mere zaštite RS. Mi imamo sve napisane zakone da tokom noći uspostavimo kontrolu nad granicama. Samo treba da zakazemo Parlament i mi to možemo doneti – rekao je Dodik. Na pitanje da li misli da bi Bošnjaci to mirno gledali, on je odgovorio “A šta bi uradili?”.

Odgovarajući na pitanje da li je razgovarao sa bošnjačkim članom Predsedništva Šafikom Džaferovićem nakon današnje najave apelacije, Dodik je odgovorio potvrdno. – Da, razgovarali smo. Rekao sam mu ”Šta radiš, jeste li svesni da pokrećete procese koji vama ne idu na ruku”. On tvrdi da je to nešto pravno. Ja stvarno mislim da je to nepotrebno, da to bitno uslovljava odnose i još uvek verujem da se to neće desiti. To je podgrejalo samo vatru u BiH – je Dodik.

Vezane objave