Donijeta je odluka da se krene normalno u školu, ali sa maskama. Apelujem da se starija djeca od 12 vakcinišu jer je vakcina (Fajzer/Bajontek) registrovana i prikladna za djecu. Smeta mi roditeljska briga za djecu, a onda ne daju da se djeca vakcinišu. Ako im je jedini argument farmaceutska mafija, kako je nazivaju, nemamo šta da pričamo – izjavio je Kon za TV Hepi.

Dodao je da virus cirkuliše i da je izvjesno da će se pojaviti u školama.

– Školska će normalno početi, ali sam zabrinut zbog toga što se malo djece vakciniše. I delta soj se spušta na dečiji uzrast – naglasio je Kon.

je zasmetalo i to što nisu svi zdravstveni radnici vakcinisani, nazivajući neprihvatljivim to da neko ko radi u zdravstvu zarazi pacijenta.

Kon je upozorio na povećanje broja oboljelih u narednoj nedjelji, ali nije precizirao da il će se bolnice vratiti u kovid sistem.On je ponovio da, kada je riječ o trećoj dozi vakcine, da pacijent da primi istu kao i prethodne dvije.

– Vakcine bi trebalo kombinovati u slučaju lošeg imunog stanja, ali se to ostavlja izabranom ljekaru da odluči. Treća doza važna je za kolektivni imunitet, ali ipak je prva najvažnija – dodao je član Kriznog štaba.

Kon nije zamjerio na održavanju raznih kulturnih manifestacija, pod uslovom da su se poštovale mjere.

Vezane objave