Ona neće doći samo klimatološki, već barem nakratko i s vremenskim obilježjima koja se očekuju u kopnenim krajevima. Nakon izrazito toplog novembra, koji ni po čemu nije opravdao svoje ime jer su tek jedan ili dva njegova imali blage jutarnje temperaturne minuse, s decembrom stiže zima.

Već sutra će biti slabog mraza, a s novom sedmicom dolazi još jače zahlađenje i prvi ovosezonski snijeg, pogotovo u planinskim krajevima.

Sutra u većem dijelu naše zemlje jutro pretežno sunčano sa mrazom. Po kotlima i uz riječne tokove može biti magle i sumaglice. U ostatku dana postepeno naoblačenje. Vjetar slab istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 2 do 7, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 12 °C.

Nakon razvedravanja u utorak, sredinom sedmice očekivati i primijetnu jutarnju hladnoću uz vrijednosti temperature znatno niže od uobičajenih za početak decembra.

Ujutru će najhladnije biti s temperaturom moguće i nižom od -10 °C, a u nizijama ispod -5 °C, uz veliku vjerovatnoću poledice.

(Agencije)

Related posts