Tiodorovic Beta Qzsjn712cp 696x464

Ukoliko koji se vraćaju sa mora ne budu poštovali obavezujuće mjere Kriznog štaba za borbu protiv virusa, nadležni organi neće drugo rješenje, već da uvedu obavezan karantin za sve putnike.

To se, prije svega, odnosi na oko 100.000 građana Srbije koji borave na odmoru u Crnoj Gori, , Bosni i Hercegovini i Albaniji, a najveća su pretnja za ponovno razbuktavanje korona virusa.

Krizni štab donio je preporuku prema kojoj svi oni poslije ulaska u Srbiju da odu na pregled u kovid-ambulante i da ostanu u izolaciji narednih 10 . Iako su pojedini članovi Kriznog štaba prethodnog dana smatrali da je najbolje rješenje da se uvede samoizolacija koja podliježe kontroli i kažnjavanju, kao u vrijeme vanrednog stanja, ipak je donijeto kompromisno rješenje, prema kome se za sada neće uvoditi kazne za kršenje mjera. , ukoliko građani masovno počnu da krše mjeru izolacije i rašire virus, država će biti primorana da uvede najstrožu kaznu – karantin. Vlada Srbije do petka treba da usvoji novu mjeru Kriznog štaba.

Podsjetimo, od petka u 18 sati za državljane Srbije koji se vraćaju iz Hrvatske, , Crne Gore, i drugih evropskih zemalja u kojima raste broj zaraženih koronavirusom uvodi se zdravstveni nadzor.

Izvor: novosti.rs

Related posts