Meštani Mačvanskog Pričinovića u šoku su posle današnje tragedije. Niko iz sela u Mačvi ne može da veruje da su Marija Matić(65) i njen sin u istom danu izgubili živote – ubivši se.

je, po povratku sa posla, tražio majku i ugledao ju je obešenu u poljskom toaletu. Verovatno od šoka tuge uzeo je nož i presekao sebi vene.

– Kad se videlo i čulo šta je učinio, pozvali smo Hitnu službu koja ga je preuzela kako bi ga prevezla u Opštu bolnicu u Šabac, ali je iskrvavio,usput i izdahnuo -pričaju nam košije.-Pomoći mu nije bilo. Lekari su konstatovali njegovu kao i majčinu smrt sati ranije.

Matići su, pričaju seljani, „mirni, tihi, skromni i povučeni ljudi“. Nikad ni sa kim u selu nisu bili u sporu i zavadi. Marija je mlada ostala bez supruga, koji je umro mlad prirodnom smrću. Vredno je radila i podizala sina, finog, vrednog i dobrog i dečaka, i momka i sada čoveka. Bio je oženjen, pa se razveo.

– Vratio se kod majke – kažu upućeni.

– Teško je podnosio razvod. Majka je delila, kao i obično, muku sa njim. I taj problem koji ih je mučio nije ih promenio u odnosu na komšije. Ostali su smerni, tihi i mirni, u svojim problemima i mukama.

Niko, međutim, nije očekivao ovako tragičan kraj tih dobrih ljudi…

(Kurir.rs/V. Mitrić)

Vezane objave