Booking.com

Zahvaljujući brzoj reakciji Goraždanina Anesa Halilovića spriječena je još jedna tragedija na Velikoj plaži u blizini Ulcinja, a na ovom dijelu crnogorskog primorja ovog ljeta ih se desilo nekoliko. Nakon pet sati vožnje iz Goražda, čim je, kako kaže, zakoračio u more, Halilović je svjedočio borbi dječaka za život. O drami koja je uslijedila, a kako bi upozorio roditelje da paze na svoju djecu, Anes je izvijestio preko društvene mreže Facebook.

– Primijetio sam dječaka, na prvi pogled izgledalo je da se guši, ali sam pomislio i da me zeza. Na momenat sam mu okrenuo leđa, ali vidio sam kako mi pokušava da kaže. Okrenem se i vidim da već počinje da guta more, a glava mu tone pod vodu. Priletio sam mu, iščupao ga i odveo ga njegovoj porodici na obalu. Hvala Allahu da sam se zatekao tu – je Halilović.

Za rastanak i uspomenu na ovu dramu sa sretnim završetkom napravljena je zajednička fotografija dvije osobe koje je povezala nevolja, a koje se i dalje ne poznaju.

– Mali je, čini mi se, sa Kosova. Nema pojma šta sam ga pitao, niti sam ja njega šta razumio, ali ovo je i za mene ibret jedan. Pazite na djecu – poručio je Halilović, koji za ovakav postupak prima brojne čestitke svojih sugrađana.

Vezane objave