Trojica muškaraca obavestila su policiju u Kragujevcu da se nalaze u podrumu zgrade u naselju Bubanj i da imaju oružje, ali nisu izneli nikakve zahteve, je portparol PU u Kragujevcu, Slobodan Lazarević.On je agenciji Beta da je jedan od trojice muškaraca pozvao policiju, da imaju oružje i da su u podrumu zgrade u blizini gradskog Varoškog groblja.

Zgradu u kojoj su naoružani muškarci obezbeđuju jake snage policije i žandarmerije.

Prema saznanjima “Kragujevačkih novina”, u podrumu zgrade naoružani napadači drže kao taoca mladića starog oko 20 godina, a veliki broj pripadnika policije naoružanih automatskim puškama nalazi se u tom delu grada.

RTS, međutim, ima sasvim drugačiju verziju. Prema javnom servisu, “jedno lice za kojim traga MUP”, zabarikadiralo se danas sa dva prijatelja u podrumu zgrade.

Kako nezvanično saznaje RTS, “pregovara se o predaji lica za kojim je MUP ranije raspisao poternicu zbog počinjenog krivičnog dela”.

On je, navodno, dobrovoljno hteo da se preda, a kasnije se predomislio, zatvorio u podrum gde su mu se, u znak solidarnosti, pridružila dva mladića, od kojih jedan maloletan.

Drama se, kako javlja “Telegraf”, ceo dan odvija u Ulici Svetozara Markovića, pored Varoškog groblja. “Večernje novosti” pišu da se pretpostavlja da je jedan od naoružanih stanar zgrade.

“U podrumu naše zgrade su trojica muškaraca s ručnim bombama”, kažu stanari zgrade, koji su se u prvi mah osećali kao taoci.Na licu mesta može se čuti više oprečnih informacija, pa tako da u podrumu nema talaca već da su u njemu samo naoružani muškarci. Ipak, u tom slučaju, svakog trenutka njihovi taoci mogu da postanu stanari zgrade!

Policija je na licu mesta od u 9 sati, kasnije je stigla i Žandarmerija.

Prvi sprat ove stambene zgrade je evakuisan, a ostali stanari su u svojim stanovima.

Vezane objave