Booking.com

Nabujala oštetila je konstrukciju mosta “Bratoljub”, koji se gradi između Bratunca i Ljubovije.Visok vodostaj Drine oborio je skelu na jednom od nosećih stubova mosta u izgradnji.Srpska ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je gradilište. Mihajlovićeva je rekla da će svi radovi biti nastavljeni, osim onih na nosećem stubu, dok vodostaj Drine ne padne.

Istakla je da je, prema prvim procjenama, šteta između 300-400 hiljada evra. Da li je konstrukcija mosta oštećena samo uslljed povećanog protoka Drine ili je umiješan i ljudski faktor utvrdiće komisija, koju će formirati Vlada Srbije.

oštetila konstrukciju mosta “Bratoljub””Postavlja se pitanje da li su Elektroprivreda i HE Bajina Bašta pustili veću količinu vode iz akumulacije u odnosu na onu koja je ranije dogovorena”, rekla je Mihajlovićeva, ističući da je postojao dogovor da se veća količina vode iz akumulacije ispusti tri dana kasnije, kako bi se zaštitilo gradilište na mostu “Bratoljub”.

Radovi na nosećem stubu za sada biće obustavljeni, jer je trenutni protok vode 1400 kubika u sekundi. Najavljeni završetak radova na fizičkom premoštavanju Drine do kraja godine, biće prolongiran.

Narednih dana Zajednička radna grupa Srpske i obići će teren na će biti građeni carinski terminali i pristupne saobraćajnice.

Prema ranijem dogovoru kompletan projekat, izgradnja mosta, carinskih terminala i pristupnih saobraćajnica planiran je da bude završen do kraja 2017. godine.

Vezane objave