Booking.com

Protok Drine na Hidroelektrani Mali Zvornik jutros iznosi 1.656 metara kubnih u sekundi, što je u odnosu na sinoć manje za oko 100 metara kubnih u sekundi, i ima tendenciju opadanja.
Dotok Drine do Zvorničkog akumulacionog jezera jutros je 1.680 metara kubnih u sekundi i je veći od protoka kroz Hidroelektranu Mali Zvornik, ali to nije uslovljeno atmosferskim padavinama, nego planskim propuštanjem vode kroz drinske hidroelektrane.

Protok Drine na Hidroelektrani iznosi oko 1.172 metra kubna u sekundi, a na Hidroelektrani Bajina Bašta 1.400 metara, što je u odnosu na juče manje za oko 280 metara kubnih u sekundi.

Služba Civilne zaštite Zvornik prati vodostaj Drine na terenu i preduzima potrebne mjere na zaštiti stanovništva i dobara u slučaju naglog povećanja vodostaja.

U Službi Civilne zaštite Srni je rečeno da je u naselju Karakaj voda ušla u podrumske prostorije dva stambena objekta, koja su u blizini Drine, ali da nema više opasnosti jer se voda povlači.

Kada protok Dine na Hidroelektrani Mali Zvornik dostigne oko 2.000 metar kubnih u sekundi onda opasnost od izlivanja vode prvo u Naselju u Šepku, kao i ostalim naseljima nizvodno.

Vezane objave