800x450

Većina građana Bosne i Hercegovine te drugih zemalja iz regije živi na rubu siromaštva, zbog čega mnogi napuštaju matičnu zemlju i, trbuhom za kruhom, idu preko u zemlje Evropske unije.

Nerijetko, , procure informacije, fotografije ili video i iz nekih zemalja za koje većina Bosanaca smatra da je njihov spas, a na osnovu kojih se može zaključiti da nije sve onako kako zamišljaju ili očekuju.
800x450
Jedan gastarbajter objavio je u najmanju ruku šokantne fotografije iz grada umjetnosti, kulture i bogatstva – Beča, glavnog grada Austrije. Fotografije možda i najbolje ilustriraju da beskućnika ima i u „sređenim“ zemljama. Tako jedan beskućnik iz Beča spava u bauštelskom toaletu. Kako je živjeti, odnosno prenoćiti u toaletu, zna samo on.

– Nesretnik iz ove priče mora čekati da radnici napuste gradilište, a onda ući kako bi se sklonio od kiše, snijega i nevremena. Samo do ujutro, jer bauštela se otvara u sedam sati. Ovo je, vjerovatno, prvi slučaj da je beskućnik izabrao toalet za prenoćište, odnosno sklonište – pojašnjava gastarbajter.

Vezane objave