Ministarka građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Zorana Mihajlović izjavila je u Užicu da će jedna od prvih deonica auto-puta od Preljine do Požege, koja će biti završena, biti obilaznica oko Čačka, čime će se umnogome olakšati put do Užica, saopšteno je danas iz kabineta ministarke.

Mihajlović je rekla i da je “država preuzela upravljanje nad aerodromom “Ponikve” kod Užica jer lokalna samouprava nije imala ”.

“Mi smo zato formirali preduzeće “Aerodromi ” kako bismo što lakše obezbedili da bismo ga uložili u manje aerodrome. Tako ćemo uložiti novac i u “Ponikve”, i to ne mali novac, kako bismo i od njega funkcionalni aerodrom”, rekla je Mihajlovićeva.

Mihajlović je rekla da je “činjenica da je u u prethodne četiri godine u saobraćaj pušteno 350 kilometara auto-puta”, i dodala da je “počela gradnja Moravskog koridora, auto-puta koji će povezati Čačak, Кraljevo, Vrnjačku Banju, Trstenik, Кruševac i Ćićevac sa Кoridorom 10”.

Mihajlović, koja je i potpredsednica Vlade Srbije, kazala je da “sada imamo auto-put do sa Bugarskom i auto-put do granice sa Severnom Makedonijom”.

(Beta)

Related posts