Booking.com

Službenici Granične policije Bosne i Hercegovine 7.12.2016. godine nisu dozvolili ulazak 19 stranih državljana zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u našu zemlju. Na Međunarodnom aerodromu nije dozvoljen ulazak sedmerici državljana Bangladeša koji su u BiH stigli letom iz Beograda. Na međunarodnim graničnim prijelazima Deleuša i Hum ulazak nije dozvoljen 12 državljana Albanije. Stranim državljanima, u skladu sa Zakonom o strancima BiH, uručena su rješenja o odbijanju ulaska u BiH.

Državljanin Jordana otkriven u ilegalnom prelasku državne

Mješovita patrola službenika Jedinice granične policije Trebinje i Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore otkrila je državljanina Jordana u ilegalnom prelasku državne granice. Kontroliran je 7.12.2016. godine u graničnom pojasu na području Bileće. Strani državljanin je prekršajno procesuiran i predat Službi za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Lišen slobode prema potjernici

Službenici Jedinice granične policije Orašje 7.12.2016. godine lišili su slobode E.A. (1987.) državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje radi izdržavanja kazne zatvora zbog krivičnog djela „neovlašten promet opojnim drogama“. Osoba je kontrolirana na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje pri izlasku iz BiH. E.A. je predat službenicima Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

Vezane objave