Službenici Jedinice granične policije Bijeljina 28.04.2017. godine lišili su slobode D.M. (1975), državljanina Republike Hrvatske. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog krivičnog djela „ubistvo“. Lice je kontrolisano pri izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prelazu Rača. D.M. predat je službenicima Policijske uprave Bijeljina. Dan ranije na MGP Rača prilikom ulaska u službenici ove jedinice lišili su slobode J.T. (1988) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela „teška krađa“. Državljanin predat je službenicima Sudske policije Bijeljina.
Službenici Jedinice granične policije Aerodrom 27.04.2017. lišili su slobode H.S. (1988) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnih djela „nasilničko ponašanje“ i „teška krađa“. Bh. državljanin na Međunarodni aerodrom stigao je letom iz Istanbula. H.S. biće predat službenicima Sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Otkriveno 8.950 evra na MGP Rača

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina 27.04.2017. na Međunarodnom graničnom prelazu Rača spriječili su pokušaj nezakonitog prenosa 8.950 evra. Novac je otkriven pregledom bh. državljanina P.P. (1983) i njegovog vozila pri izlasku iz BiH. Lice nije posjedovalo potrebnu dokumentaciju za prenos preko državne granice. U toku je dalji rad na ovom slučaju.

Vezane objave