Gost emisije “Intervju” bio je Dušan Šehovac, borac Vojske Republike Srpske, magistar sociologije i univerzitetski radnik, istraživač društvenih procesa, politički analitičar i kolumnista. U sukobima u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. bio je jedan od onih koji nisu želeli da napuste kućni prag i ostao je u Sarajevu da brani svoje ognjište. Svedok je mnogih zbivanja i otvoreno govori o slučajevima “Markale”, “Dobrovoljačka”, “Kazani” i podseća da je u Sarajevu stradalo na hiljade Srba.

Mišljenja je da o tome niko ne govori i da na taj način srpske žrtve faktički ne postoje. Za jednu od najvećih propagandnih priča smatra onu o srpskoj opsadi Sarajeva i o agresiji na grad. Tvrdi da su snage bošnjačke vojske bile te koje su držale širi obruč oko grada, kao i da agresije ne može biti u sukobu komšija, prijatelja i rođene braće. Bori se da se čuje prava istina o stradanju srpskog naroda.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

Nakon rata bio je predsednik srpske opštine Ilidža. Danas je predsednik udruženja “Istina i pravda” u Istočnom Sarajevu. Ekskluzivno za gledaoce BALKAN INFO produkcije razotkriva najveće tajne i istinu o sukobima. Opisuje kako su se Srbi, uz mnogo žrtava, borili i izborili za opstanak u Sarajevu i u Bosni i Hercegovini. Preporučujemo Vam da pogledate ceo intervju i saznate više o brojnim zanimljivim temama.

Intervju je snimljen 16.07.2021. godine u našim prostorijama, u Beogradu. Emisiju je vodio novinar Aleksandar Pavković.