Od kada je postao prvi čovek Amerike, Donald Tramp ubira veće prihode i od luksuznog odmarališta u Floridi u kojem je ugostio strane lidere, ali i od koji je otvorio nedaleko od Bele kuće. Evo koliko duguje kreditorima. . . Američki predsednik Donald Tramp imao je do polovine juna 2017. godine najmanje 315,6 miliona dolara ličnih dugova prema nemačkim, američkim i drugim kreditorima, objavljeno je u izveštaju saveznog ureda za etiku.

U izveštaju se navodi da je Tramp imao oko 20 miliona dolara prihoda od novog vašingtonskog otvorenog u blizini Bele kuće u septembru prošle godine, a prihodi od luksuznog odmarališta “Mar-a-Lago” na Floridi, u kojem je ugostio strane lidere, su porasli, prenosi .hr.

Prihod od Mar-a-Laga, u kojem je udvostručio iznos članarine na 200.000 dolara nakon što je pobedio na predsedničkim izborima, porastao je 25 odsto na 37,25 miliona dolara.

Kako se navodi, najveći deo njegovih prihoda čini 115,9 miliona dolara od golferskog odmarališta u Majamiju.

Tramp je prijavio dohodak od najmanje 594 miliona dolara za 2016. i početak 2017. godine, kao i imovinu od najmanje 1,4 milijarde dolara.

Izveštaj je da ima najmanje 130 miliona dolara dugova prema Dojče Bank Trast Kompani Amerikas, podružnici nemačke Dojče bank AG.

Tramp je prijavio dug prema Dojče bank koji premašuje 50 miliona dolara za gradnju u zgradi u kojoj je bilo sedište američke pošte u Vašingtonu, a prijavio je i dugove od najmanje 110 miliona dolara korporaciji Lader Kapital, koja se bavi kreditiranjem.

Tramp je ranije odbio da objavi svoje poreske prijave, koje bi jasnije prikazale njegovo bogatstvo i poslovne interese.

(Agencije)

Vezane objave