Booking.com

Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije i Jedinice granične policije Hum, 22. marta 2021. godine, lišili su slobode dvojicu državljana , nakon što su otkriveni u krijumčarenju 15 000 kutija različitih vrsta cigareta bez akciznih markica.
Cigarete su otkrivene prilikom kontrole putničkog motornog vozila Hyundai, bez registarskih oznaka i nepoznatog vlasništva, na području opštine Foča.
O događaju su obaviješteni Tužilaštva i sudija za prethodni postupak Suda . Prema njihovim naredbama državljani su lišeni slobode te izvršen pretres vozila u su se nalazile cigarete.
Vozilo, cigarete, kao i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. Tržišna vrijednost zaplijenjenih cigareta procjenjuje se više od 70 000 KM.
Zbog počinjenog krivičnog djela „nedozvoljen promet akciznih proizvoda“ iz čl. 210a Krivičnog zakona a u vezi sa krivičnim djelom „krijumčarenje“ iz člana 241. Krivičnog zakona , pripadnici Granične policije nastavljaju rad na ovom predmetu pod nadzorom tužioca Tužilaštva .

Vezane objave