Efikasnim radom uhvaćeni na djelu

884
Booking.com

Policijski službenici Policijske uprave Foča, dana 28.01.2022. godine, planski preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, priveli su u službene prostorije lica inicijala M.D. i Ž.J. oba iz Foče, zbog sumnje da su počinili krivična djela „Pranje novca“ i „Prevara“.

Lice M.D. je primjećeno kako podiže na šalteru Pošte u Foči, uplaćen od strane oštećenih lica u ukupnom iznosu od oko 1.400 KM, gdje za istog postoje operativna saznanja da podiže novčane iznose koji su pribavljeni izvršenjem krivičnog djela prevara. Od istog je oduzet navedeni novčani iznos. Tokom daljeg preduzimanja mjera i radnji utvrđeno je da je lice inicijala Ž.J. tokom januara 2022. godine putem društvene mreže „Instagram“ i lažnog profila prikazivanjem lažnih činjenica oštećene doveo u zabludu da će ostvariti novčani dobitak, te su isti uplaćivali novčane iznose. Navedena lica su priznala izvršenje krivičnog djela.

U toku je rad na dokumentovanju predmeta, nakon čega će nadležnom Okružnom javnom tužilaštvu protiv navedenih lica biti podnešen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Vezane objave