Sanja Ilic & Balkanika from Serbia perform the song 'Nova Deca' in Lisbon, Portugal, Wednesday, May 9, 2018 during a dress rehearsal for the Eurovision Song Contest. The Eurovision Song Contest semifinals take place in Lisbon on Tuesday, May 8 and Thursday, May 10, the grand final on Saturday May 12, 2018. (AP Photo/Armando Franca)

Sanja Ilić i Balkanika su izvedbom numere “Nova deca” na drugoj polufinalnoj večeri u Lisabonu, uspeli da obezbede našoj zemlji plasman u finale takmičenja!

Predstavnici Srbije, Sanja Ilić i Balkanika sa pesmom “Nova deca”, nastupili su treći u konkurenciji 18 zemalja i “zaradili” plasman u finale takmičenja Pesme Evrovizija!

“Negde smo očekivali de ća srpska pesma ući u finale i presrećni smo zbog toga. Konkurencija je bila jaka i biće još zanimljivije u subotu u finalu. Zahvaljujemo se svima koji su glasali za sprsku pesmu i prepoznali taj spoj tradicionalnog i modernog, deo srpske kulture i predivne glasove izvođača. Budite uz nas i u subotu uveče!”, poručila je za MONDO PR RTS-a Duška Vučinić i dodala da su naši predstavnici na bini u “Altis” dvorani gde se vesele sa ostalim takmičarima.

Nakon završenog glasanja, nismo morali dugo da budemo u iščekivanju jer je Srbija prva zemlja koja je prozvana da nastavlja šou dalje! Pored naše zemlje, u finale su prošle i sledeće države: Moldavija, Mađarska, Ukrajina, Švedska, Australija, Norveška, Danska, Slovenija i Holandija.

Oni će se pridružiti zemljama koje su se plasirale u utorak kada je održano prvo polufinale, a to su: Austrija, Estonija, Kipar, Litvanija, Izrael, Češka, Bugarska, Albanija, Finska i Irska. Sanja Ilić i Balkanika su zaslužno dobili na kraju izvođenja gromoglasni aplauz od publike.

Orio se dvoranom “Altis” glas talentovane Danice Krstić i njenih kolega, koji su dali sve od sebe da našu zemlju predstave na najbolji mogući način, a sudeći po reakcijama publike – uspeli su u tome.

Dame su nastupile u belim haljinama i crnim kožnim prslucima, dok je pevač Mladen Lukić bio u skroz crnom kombinezonu sa plaštom.

Vezane objave