Najmanji regionalni festival i ove godine dovodi najveće bendove u regionu: Neprijatelj Prelazi Zeku, Gužva u 16-ercu, Brkovi, Bad Copy, Riblja Čorba, Rambo Amadeus, Zemlja gruva, Hladno pivo, Ritam Nereda. Ove godine na Z.E.T.u će nastupiti i banjalučki bendovi Neuro, Shanghai Street Fight i Z.E.T.ov bend Tupas Mene koji će otvoriti Festival. Soda&Gomorra iz Beča je iznenađenje koje Z.E.T. takođe smatra svojim domaćim bendom. Poseban trenutak za Z.E.T. je nastup benda KOB iz Kostajnice, pobjednika Z.E.T. hit takmičenja, koji će otvoriti večernji muzički dio programa u z.e.t.vrtak 13-ti.

Muzika je za Z.E.T. festival ipak najvažnija sporedna stvar, jer Z.E.T. želi pokrenuti točak održivog razvoja Šipova kroz Z.abavu E.kologiju i T.urizam, pa značajan dio programa zauzimaju razgovori o održivom razvoju s fokusom na t.urizam, zaštitu prirode, energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije, kao i aktivnosti u prirodi: izlet u prašumu Janj – strogi prirodni rezervat Republike Srpske, šetnja do izvora rijeke Janj, biciklistička tura Janjske otoke – izvor rijeke Plive (jedan od najvećih izvora pitke vode u Evropi).

Z.E.T.ovi gosti imaju priliku da borave u Z.E.T. kampu i uživaju u skoro netaknutom prirodnom ambijentu Janjskih otoka, kao i u sjajnom društvu janjskih domaćina i, naravno, njihovoj odličnoj kuhinji.

Među Z.E.T.ovim dragim gostima ove godine biće i K.U.M. Miroslav Raduljica, koji je shvatio viziju Projekta Z.abave E.kologije i T.urizma kao model održivog razvoja za male lokalne zajednice u Republici Srpskoj i podržao Z.E.T. na način na koji će Z.E.T. tek biti shvaćen, prihvaćen i podržan u nekim budućim godinama.

Z.E.T. je ponosan i na svoje partnere koje je ove godine animirao da zajedno podržimo lokalnu zajednicu u njenom održivom razvoju i promovišemo pametan i zdrav razvoj uz poštovanje prema prirodi i u skladu s čovjekom. Prirodni prijatelj Festivala je kompanija Molson Coors BiH s vodećim brendom Jelen pivo, s kojom je otvorena dobra priča u pravcu zaštite prirode i energetske efikasnosti prilagođene i korisne za lokalno stanovništvo i malo preduzetništvo. Z.E.T. partnerskom timu se ove godine pridružio Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, dok Z.E.T. od ove godine tek otvara značajnu i sadržajnu priču s Rafting klubom „Kanjon“ iz Banjaluke. Z.E.T. se posebno zahvaljuje na podršci partnerima i prijateljima iz kompanije Metromedia Group i Hard Rock Radija.

Sve informacije o programu, ulaznicama, lokaciji, prevozu, smještaju, kao i Z.E.T. priču možete vidjeti i upoznati na: www.zetfest.com. O Z.E.T.u ima mnogo šta da se kaže, ponešto od toga je posebno, a sve je „100% demode i 97% prirodno“, pa ako vas od toga interesuje, pitajte. 😉

Vezane objave