Dsc 9273

Policijski službenici Policijske uprave , 04.05.2020.godine lišili su slobode lice A.D. iz Goražda i B.J. iz Foče, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Naime, policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Foča su prilikom provođenja planskih aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga na području opštine Foča, 04.05.2020. godine, u ulici Igmanski marš , zaustavili putnički automobil marke „Passat 5”, kojim je upravljao A.D. iz Goražda, kod koga su tom prilikom pronašli jedno pakovanje u kojima se nalazila biljna zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu bruto mase 26 grama i providnu celofanska folija u kojoj je umotana praškasta materija bijele boje , morfoloških karakteristika opojne droge „Spid“, bruto mase oko 5,12 grama. Preduzimajući dalje aktivnosti u cilju dokumentovanja događaja, policijski službenici su utvrdili da se u vezu sa pronađenom biljnom materijom može dovesti lice B.J. iz Foče. Istoga na osnovu usmene naredbe za pretres, a pod nadzorom okružnog javnog tužilaštva Trebinje, izvršen je pretres stana i pomoćnih prostorija koje koristi lice B.J. iz Foče kod koga je tom prilikom pronađeno i privremeno oduzeto 10 providnih kesica sadržaja biljne zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i smotuljak providne folije sa istim sadržajem, sve ukupno bruto mase oko 27,23 grama.

O svim okolnostima upoznat je dežurni Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, a protiv navedenih lica će nakon kompletiranja predmeta biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili KD Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Related posts