Policijska uprava Foča, 26.06.2017.godine, obilježila je Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge javnom kampanjom koju je organizovao MUP Republike Srpske pod sloganom ”Izbjegni zamku”. Cilj kampanje je širenje svijesti o štetnostima i posljedicama koje nastaju konzumiranjem opojnih droga i adekvatno djelovanje na suzbijanju zloupotreba droga.
Naime, policijski službenici Policijske uprave su 26.06.2017.godine u Foči, na Trgu Kralja Petra I, građanima dijelili promotivni materijal, koji sadrži osnovne informacije o najčešće upotrebljivanim drogama, njihovom štetnom djelovanju na čovjekov organizam, kako prepoznati da dijete koristi drogu, šta raditi ukoliko se otkrije da dijete uzima drogu te mogućnosti prevazilaženja problema mladih ljudi-žrtava zloupotreba droga. Takođe je promotivni materijal podijeljen i na području Policijskih stanica koje su u sastavu Policijske uprave Foča.
U protekloj godini policijski službenici, Policijske uprave Foča, podnijeli su 3 Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu u vezi zloupotrebe opojnih droga protiv 4 lica, ukupno je oduzeto 846 grama marihuane i 40 komada sjemenki kanabisa.
Policijska uprava apeluje na sve građane da eventualna saznanja u vezi zloupotrebe opojnih droga prijave policijskim službenicima, kako bi zajedničkom saradnjom građana i policije zaštitili živote mladih.

Vezane objave