873x400

Policijski službenici Policijske uprave Foča u saradnji sa policijskim službenicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet , pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, 30.11.2019. godine, realizovali su akciju kodnog naziva „Drina“, koja je vođena sa ciljem otkrivanja i dokumentovanja krivičnog djela „Nedozvoljena trgovina“.
Naime, na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, policijski službenici Policijske uprave Foča 30.11.2019. godine u 20,30 časova u mjestu Tabaci, opština Foča, planski su zaustavili i kontrolisali PMV „Wolsvagen Caddy“ kojim je upravljao lice B.Lj., a koje je bilo u pratnji TMV „Renault master“ kojim je upravljao B.N. Tom prilikom je pregledom navedenih vozila u TMV „Renault master“ primjećena veća količina cigareta različitih vrsta.

Lica B.Lj. i B.N. oba iz Foče lišena su slobode zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo „Nedozvoljena trgovina“ , dok je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Foči 01.12.2019. godine izvršen pretres navedenih vozila kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 172 kartona (odnosno 8600 boksova ili 86.000 komada paklica) cigareta različite vrste.
O svim okolnostima vezanim za postupanje u navedenoj akciji, obavješten je dežurni Okružnog javnog tužilaštva Trebinje koji je naložio da se nakon završene kriminalističke obrade osumnjičeni otpuste na slobodu, a da se protiv njih u redovnoj proceduri dostavi izvještaj.

Related posts