Booking.com

Četrnaest poginulih boraca Vojske Republike Srpske, dvanaestoricu iz Foče i dvojicu iz Istočnog Sarajeva, predsjednik Srpske Milorad Dodik posthumno je odlikovao Medaljom zasluga za narod.Članovima njihovih porodica odlikovanja su uručena u Foči.

Suze i prisjećanje na najhrabrije koji su život dali za Republiku Srpsku. Među njima je bio i maloljetni Dragoslav Marković.

– On je bio pripadnik VRS, poginuo je kao kurir sa 16 godina, rekla je Gospava Čolaković, sestra poginulog borca Dragoslava Markovića.

Medaljom zasluga za narod odlikovan je i Tihomir Milanović. koji je poginuo u Sarajevu početkom avgusta 1992.godine.- Sa velikim zadovoljstvom sam primila odlikovanje. Hvala našem predsjedniku, navela je Slavica Prodanović, sestra poginulog borca Tihomira Milanovića .

– Na ovaj želimo prije svega da izrazimo najdublje poštovanje a to je i prilika da valorizujemo njihove zasluge koji su živote dali za ideju a ta ideja je bila stvaranje i očuvanje Republike Srpske, je Nedeljko Mitrović predsjednik Republičke organizacije .

Održana je i javna tribina na kojoj je govoreno o opstrukcijama u procesu traženja nestalih i procesuiranja ratnih zločinaca nad Srbima. Istaknuti su i prioriteti zapošljavanja djece poginulih boraca i stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca.

Vezane objave