Službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša 2.1.2018. godine na Međunarodnom graničnom prijelazu Hadžin Potok prilikom izlaska iz lišili su slobode dvadesetčetverogodišnjeg državljanina BiH. Utvrđeno je da M.A. potražuje Općinski sud u Bihaću zbog krivičnog djela „teška tjelesna povreda“. Predat je službenicima Sudske policije Velika Kladuša.
Dan ranije, na MGP-u Orašje prilikom izlaska iz BiH lišen je slobode četrdesetosmogodišnji državljanin Hrvatske i BiH jer ga potražuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela „nesavjesno privredno poslovanje“, čijim službenicima je i predat.
Pripadnici GPBiH na MGP-u Doljani 31.12.2017. prilikom ulaska u BiH lišili su slobode tridesetšestogodišnjeg državljanina R. Hrvatske i BiH. Utvrđeno je da V.D. potražuje Sud BiH zbog krivičnog djela „krivotvorenje “, čijim službenicima je i predat. Isti dan na MGP-u Gradiška prilikom izlaska iz BiH lišen je slobode pedesetšestogodišnji bh. državljanin. Utvrđeno je da K.D. potražuje Policijska uprava Gradiška zbog krivičnog djela „krađa“, čijim službenicima je i predat.
Prethodno su pripadnici JGP Zvornik u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice van graničnog prijelaza otkrili dvadesetdvogodišnjeg A.P. koji je prekršajno procesuiran. Dodatnim provjerama utvrđeno je da ovog bh. državljanina potražuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske zbog krivičnog djela „prevara“ zbog čega je lišen slobode i na daljnje postupanje predat pripadnicima MUP-a RS-a.

Državljanima Turske odbijen ulaz u BiH
Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 31.12.2017. godine na letu iz Istanbula odbili su ulazak pet državljana Republike Turske zbog davanja lažnih podataka o pravu na ulazak u Bosnu i Hercegovinu. Stranim državljanima uručena su rješenja o odbijanju ulaska u BiH, te su narednim letom vraćeni u Istanbul.

Related posts