Milorad Dodik Rusi Pomoc Korona

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske se zahvalila Ruskoj Federaciji na pomoći zdravstvenom sektoru.

– Ovo je prvi let od tri planirana tokom . Posebno je važno što je pomoć stigla jako brzo nakon svega par dana nakon razgovora Dodika sa predstavnicima Rusije. Ovo je još jedna potvrda dobrih odnosa i izuzetno smo zahvalni na ovoj pomoći- rekla je Cvijanovićeva.

Pomoć koja stiže u tri aviona, a radi se o specijalnim instrumentima poput respiratora i medicinakih stručnjaka koji će biti raspoređeni u bolnicama širom Srpske.

Premijer Radovan Višković se zahvalio u ime Vlade RS.– Ova pomoć je i više nego značajna za naše ljekare koji se više od mjesec dana bore junački sa pandemijom. Ruski ljekari će možda čak i ukazati na neke greške koje smo pravili pa ćemo ih ispraviti – istakao je Višković.Dodao je da je ovo pomoć Republici Srpskoj, jer se Srpska obratila za pomoć, a ne .

– Nastojaćemo da sve naše centre, od Trebinja do Novog Grada uključimo u dezinfekciju. Krenućemo od UKC RS – je Višković.

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, se takođe zahvalio Putinu i Ivancovu.

– Tamo gdje Rusi izvrše dezinfekciju, kažu da kao da nije ni bilo korone. Preporučujem Federaciji da od nadležnih institucija Ruske Federacije zatraže pomoć i ja ću evo lično obećavam nazvati neke ljude i podržati to – naveo je Dodik. Dodao je da su prioritet institucije Srpske.

– Ovdje su ruski vojnici i slušaju naređenje i sada idemo da napravimo plan rada – zaključio je Dodik.

Srpskainfo nezvanično saznaje da kao pomoć tokom dana stiže pet specijalizovanih vozila, 15 medicinskih stručnjaka i oprema za dezinfekciju.

Related posts