Da živi u ljudima uvjerili smo se mnogo puta.Ipak, naredna priča je posebna. Tatjana Vukićević iz Nikšića poklonila je bubreg sinu svojih komšija, i time mu spasila život. Gest vrijedan divljenja, žena vrijedna poštovanja…

Tatjanu Vukićević zovu heroina iz Nikšića. Majka troje djece, čije srce, očito zna samo za dobro, svoj bubreg poklonila je dvadesetpetogodišnjem Nikoli Mijuškoviću, sinu svojih komšija i time mu omogućila da nastavi život. Nikola je bio na dijalizi i transplatacija bubrega bila je njegova jedina šansa. Mlađem sinu Mijuškovića koji, kao i brat, takođe ima rijetko oboljenje bubrega i kome je takođe jedina šansa bila transplatacija bubreg je, prije šest godina, dao otac. Uslijedile su nove godine borbe ovoga puta za život starijeg sina. Nikolini srodnici nisu bili kompatibilni, ali je zato u njihov život radost i sreću unijela Tatjana.

– Nikola je moj treći sin, četvrto dijete, to sam mu i rekla, ima dio mene…dala sam mu neku šansu za novi život, mi smo jedna velika porodica – priča Tatjana.

Operacija je obavljena početkom februara u Istanbulu. Nikola je još u izolaciji i polako se oporavlja. Tatjana je nastavila život kao i ranije, uz redovne obaveze majke i domaćice. I uz karakterističan osmijeh pun pozitivne energije koju,uvjerili smo se,širi oko sebe.

Tatjanina porodica podržala je njenu odluku . Bez trenutka dvoumljenja ili straha ova hrabra žena spasila je jedan život.

Porodice Vukićević i Mijušković iz Nikšića neraskidivo su povezane. Radosni dočekuju Vaskrs uz zajedničku želju- da se Nikola što prije oporavi i krene dalje. Nikšićka heroina sa jednim bubregom i srcem punim dobrote poručuje- najveće bogatstvo su srećna, zdrava i dobra djeca, puno srce i duša.

Vezane objave