Pedesetdvogodišnji Fahrudin P. iz Goražda objesio se u kući u kojoj je živio u goraždanskoj ulici Zdravstvenih radnika.

Kako je potvrđeno u Policiji, samoubistvo je prijavljeno iza 18 sati, te su policajci MUP-a Bosanko-podrinjskog kantona izašli na mjesto događaja i obavili uviđaj, a o svemu je obaviješten i dežurni kantonalni tužilac.

– Policiji je samoubistvo prijavljeno juče. Tijelo je pronađeno u fazi raspadanja i najvjerovatnije će se raditi obdukcija kako bi se utvrdilo kada je F. P. počinio samoubistvo – nam je Emko Rizvanović, portparol MUP-a BPK.

Fahrudin P. je, navodno, bio na uslovnom dopustu i u vrlo teškom psihičkom stanju.

Fahrudin P, koji je bio pripadnik Granične policije BiH, prije šest ubio je svoju suprugu Mirsadu hicima iz službenog pištolja. Prema tadašnjim informacijama, ubistvo se dogodilo u porodičnoj kući supružnika, a nakon što je ubio suprugu, Fahrudin P. je telefonom pozvao prijatelja i ispričao mu šta je uradio.

Kada je policija tada došla na mjesto događaja, Mirsada je još davala znakove života. Međutim, nesretna žena je zbog šest metaka ispaljenih u grudni koš i leđa preminula u Domu zdravlja Goražde.

Fahrudin P. je tada u Tužilaštvu ispričao kako je neposredno prije ubistva od supruge zatražio majicu da obuče. Onda je ona opsovala i rekla mu da je nađe sam. On je tad uzeo pištolj i ubio je.

(faktor.ba)

Vezane objave