W873

Komšije i porodica Jovanke Droce, koja je nastradala sinoć u požaru koji je izbio u porodičnoj kući, i dalje su u šoku

U naselju Glamoč u Goraždu danas tuga. Komšije i porodica Jovanke Droce, koja je nastradala sinoć u požaru u porodičnoj kući, i dalje su u šoku.

– Svi su je zvali teta Joka, ujna. Bila je predobra žena, igrala se s djecom stalno, jer nije imala svoju djecu, stvarno niko nema nijednu ružnu riječ za nju da kaže – izjavio je njen komšija Alen Selimović, koji je ujedno i predsjednik Mjesne zajednice Goražde 2.Selimović je za Avaz ispričao da je gledati kuću kako gori bio strašan prizor, vatra je doslovno gutala objekt.

– Kada je došla njena porodica i ispričala kako je teta Joka najvjerovatnije u kući jer tog dana nigdje nije išla, svi smo se nadali da je otišla kod komšija ili rodbine – ispričao je Selimović.

Iako su vatrogasci nadljudskim naporima pokušavali ugasiti vatru, to je bilo skoro pa nemoguće.

– Juče smo se vidjeli, zvao sam je da mi iznese neku pletenku za rakiju. Ona iznijela i nosi još glavušu od janjeta razbijenu napola. Pitala me hoću li malo mozga, rekoh neću, imam, ne treba mi – priča vidno potreseni Luka Marković.

– U 21. 20 mi je zazvonio telefon, mislio sam da je neko od lovaca, kad komšinica Nisa iz Glamoča kaže: “Komšija, gori kuća Jokina i ja se spremim i dođem ovdje – kaže Marković.

Kako tvrdi, strašno je bilo to gledati.

– Malo je onakvih žena, o Jovanki nema jednog negativnog slova, sve komšije će to potvrditi – ispričao je sa suzama u očima njen komšija Luka Marković.