Goražde – Pripadnici FUP-a uhapsili jednu osobu zbog lihvarstva

927

Policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Bosansko-podrinjskog kantona su realizovali o-taktičku akciju „Omerta“ zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela „Lihvarstvo“.perativno

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Goraždu, policijski službenici Federalne uprave policije su nakon primopredaje označenog uhapsili osobu inicijala B.H. (1972) iz Goražda.

Nesrazmjerna imovinska korist

Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine na više lokacija u Bosansko-podrinjskom kantonu koje ova koristi, kojom prilikom je pronađena veća količina novca, pištolj, puška, veća količina municije, sim kartice, mobilni telefonski aparati, dvije vage za precizno vaganje, radio stanica, kao i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem ovog krivičnog djela. je od ranije poznato pravosudnim organima.

Navedena se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, davalo zajmove uz ugovaranje nesrazmjerne imovinske koristi.

Operativne aktivnosti

Uhapšena će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Bosansko-podrinjskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Operativne aktivnosti provedene su u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona.

Vezane objave