U selu Družetići kod Gornjeg Milanovca grad je pričinio štetu u voćnjacima, a oštećeni su neki crepovi i plastenici. Nevreme je zahvatilo i deo teritorije Grada Čačka, pa je proglašena vanredna situacija. Na jugu Banata pao je grad veličine teniske loptice. U delovima Kragujevca nastale bujice na ulicama. U Beogradu pada jaka kiša i grmi.

U suvoborskom selu Družetići kod Gornjeg Milanovca, oko 14.30 grad je za petnaestak minuta pričinio štetu u voćnjacima, a oštećeni su neki crepovi i plastenici.Neke gradljike su, prema rečima meštana Družetića, bile veličine teniske loptice.

U Štabu za vanredne situacije Opštine Gornji Milanovac potvrdili su za RTS da se grad sručio i u selima Gojna Gora i Kamenica.

Procena štaba je da su komadi leda ponegde imali prečnik i do šest centimetara.

Nevreme je zahvatilo i deo teritorije Grada Čačka, pa je grad veličine teniske loptice zabeležen i u selu Gornja Gorevnica, Miokovcima, Lipnici, Viljuši.

Pored štete na usevima, grad je oštetio i crepove na objektima, a ima štete i na automobilima.

Gradonačelnik je, na predlog Gradskog štaba za vanredne situacije, doneo odluku o proglašenju vanredne situacije na celoj teritoriji grada.U pojedinim delovima Kragujevca već su nastale bujice na ulicama, kišna kanalizacija se izlila, a najugrožeija su naselja Grošnica i Beloševac.

Najavljeno nevreme stiglo je i u Vojvodinu.

Na jugu Banata pao je grad veličine teniske loptice. Kako je objavila Vojvodina Meteo, oko 16 sati pao je grad u mestima Janošik, u Banatu, kao i u Ilandži i Novom Kozjaku.

U Beogradu pada jaka kiša i grmi, a voda otežava saobraćaj na auto-putu.

Nevreme, praćeno jakom kišom pomešanom sa sitnim gradom, grmljevinom i munjama, zadesilo je večeras delove Pomoravskopg okruga, a najviše Despotovac, delove Ćuprije i Jagodine.

Glavom ulicom Despotovca teče reka, a voda je ušla u podrume desetine kuća, izjavio je meštanin Despotovca, koji pokušava da spreči dolazak količine vode sa železničke pruge u dvorište njegove kuće.

Na državnom putu Drugog reda, Despotovac-Ćuprija mnogo je vode, a bujica sa okolnih njiva, koje su gotovo sve pod vodom, na put su mestimično nanele veliku količinu zemlje, mulja i kamenja.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je ranije na lokalnu pojavu jakih pljuskova sa gradom i olujnim vetrom od danas do 25. juna.

Vezane objave