GRADSKO POZORIŠTE FOČA: MILAN LANE GUTOVIĆ GOSTUJE 7. FEBRUARA U ULOZI SREĆKA ŠOJIĆA

259
Booking.com

Urnebesna komedija „Ukrađena ličnos'“ Milana Laneta Gutovića biće izvedena 7. februara u 19.00 časova u Gradskom pozorištu Foča.

Sjajni glumac i komičar u predstavi tumači neprevaziđenog Srećka Šojića, svima znani lik iz „Tesne kože“ i „Bele lađe“, koji već decenijama nasmijava mase kao tihi i skriveni kritičar vremena u kome živimo.

Naslov predstave izveden je iz jedne rečenice glavnig lika, koji se žali međunarodnoj komisiji i Evropskoj uniji, te traži odštetu jer je ojađen – ukradena mu je ličnost. Jako bolestan i povrijeđen, on diktira svom saradniku, s obzirom da sam ne može da piše, pismo Evropskoj komisiji i uniji u kome izražava želju da ga oni imenuju za predsjednika.

Komedija govori i o padu društvenih vrijednosti i u cjelini, u kome lik Šojića, kao karikaturalna metafora, društveno ne stagnira, već napreduje. Ovog puta glumac na sceni nema ime i prezime, ali sve čini da tekstove iz poznatih serija i filmova interpretira na sebi svojstven način. Tekstove koje govori u predstavi Gutović je sakupio i obradio oslanjajući se na tekst „Barabe“ Milenka Vučetića.

Karte za devedesetominutnu predstavu, po cijeni od 10 KM, mogu se kupiti radnim danima 7-15 časova u Muzeju Stare Hercegovine, kao i neposredno prije početka predstave.

Vezane objave