Booking.com

Pojačan je ulazak teretnih vozila u BiH na graničnim prelazima Gradiška i Brod, a izlazak na GP Rača i Orašje.

Zbog predostrožnosti od širenja koronavirusa, Srbija i su zatvorilili sve granične prelaze prema Bosni i Hercegovini. Ulazak u te zemlje je dozvoljen samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Takođe, svi građani, BiH iz stranih zemalja prilikom ulaska u BiH dužni su provesti 14 u izolaciji. Zabranjen je ulazak stranim državljanima u BiH s područja visokorizičnih zemalja (Kina, Iran, Italija, Južna Koreja, Japan, Francuska, Rumunija, Njemačka, Austrija, Španija, Švajcarska i Belgija), osim vozačima teretnih vozila.

Granični prelazi prema za državljane Bosne i Hercegovine su u funkciji i na njima se vrši detaljna kontrola putnika i robe. Izuzetak su oni putnici koji su u zadnjih 14 boravili na teritoriji visokorizičnih zemalja (Kina, Iran, Italija, Južna Koreja), kao i zemalja: Japan, Singapur, Malezija, Bahrein, Njemačka, Francuska, Švajcarska, Španija, Austrija, Engleska, Nizozemska, Švedska i područje Bela Krajina u Sloveniji. Oni će biti zadržani u 14-dnevnoj izolaciji.

Apelujemo na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Vezane objave